Főoldal Média Hírek Tájékoztató 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék átvételének feltételeiről

Tájékoztató 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék átvételének feltételeiről

2023. augusztus 30.

Tájékoztatjuk tisztelt partnereinket, hogy a 2023. július 1. előtt keletkezett intézményi résztevékenység alá tartozó megmaradt hulladék esetében van lehetőség készletek átadására. Amennyiben a hulladék pénzben kifejezhető, értékkel rendelkező részét átadja, úgy ellentételezés fejében átveszi a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU).

Amennyiben pénzben nem kifejezhető értékű hulladékot kíván átadni a MOHU-nak, úgy ellentételezésre nem lesz jogosult, továbbá az elszállításra vonatkozó szolgáltatási díj fizetési kötelezettségével is jár.

Ellentételezési lehetőséggel kapcsolatban, olvassa el felhívásunk további részét, ahol a szerződéses feltételekről, ellentételezési és szolgáltatási díjakról is bővebb információt talál.

Legújabb híreink

november 15.

Esztergomban indul a MOHU országos hulladékudvar-építési programja

2023 novemberében elkezdődik a MOHU nagyszabású, országos hulladékudvar-építési programja, melynek első helyszíne Esztergom. A korszerű létesítmény várhatóan 2024 májusától várja a város és térsége lakosságát, amelyet a következő tíz évben országszerte további 82 hasonló létesítmény követ. Első körben többek között Tisztaföldváron, Karcagon és Veresegyházán.

november 14.

Felhívás eredeti hulladéktermelőnek nem minősülő gazdasági szervezetek részére

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben rendelkeznek 2023. július 1-jét megelőzően a gazdasági társasághoz került, a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó koncessziós hulladékkal, azt 2023. október 1-jétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. Koncessziós Társaság a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. tv. (Ht.) 92/H.§ (9b) bekezdésének megfelelően veszi át. Az átvett hulladékért a gazdálkodó szervezet ellentételezésre nem jogosult és a koncessziós társaságnak az átvett hulladékkal kapcsolatban igazoltan felmerülő költségeit - a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) hatálya alá tartozó hulladékok kivételével - megtéríti.

november 07.

Tájékoztatás Kompenzációs listaárak módosításáról

Tájékoztatás a 2023. július, augusztus, szeptember és október hónapra vonatkozó Kompenzációs listaárak módosításáról